ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Απολογισμός 2ης Ημερίδας Ε.Ε.Ε.Ε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ε.Ε.Ε.Ε.

H 2η Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών, με τίτλο:

«Οι Εξελίξεις των Εγκληματολογικών Επιστημών – H Συμβολή τους στην Ποινική Δίκη»

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου (Ακαδημίας 50, Αθήνα).

Οι εργασίες της Ημερίδας, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 150 περίπου άτομα, ξεκίνησαν με χαιρετισμό των συμμετεχόντων από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρο της ΕΛΕΝΕΓΕ, κ. Ιωάννη Σκλάβο.

Την εκδήλωση τίμησαν, ιδιαίτερα, με την παρουσία τους, απηύθυναν χαιρετισμό και προέβησαν σε σύντομες ομιλίες, οι ακόλουθοι προσκεκλημένοι (αναγράφονται με την σειρά εμφάνισης):

– Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ, Βουλευτής, τ. Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.,

– Η κ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΗΝΙΑΤΗ, Δρ., Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ., Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών / ΕΛ.ΑΣ.,

– Η κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.,

Ως κεντρικός Ομιλητής της Ημερίδας, που μας τίμησε με την παρουσία του, παρέστη ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, τ. Υπουργός, ο οποίος ανέπτυξε την ομιλία του με βασικό θέμα: «Ο ρόλος του Εγκληματολόγου Σήμερα».

Κατά τη διεξαγωγή της εν λόγω Ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις με μέριμνα της Επιστημονικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, κυρίως, από μέλη της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών. Οι εν λόγω εισηγήσεις διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων συμμετεχόντων – συνέδρων, μεταδίδοντάς τους σημαντικές γνώσεις σχετικά με εξελίξεις στον χώρο των εγκληματολογικών επιστημών. Τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν ήταν τα ακόλουθα (αναγράφονται με την σειρά που παρουσιάστηκαν):

  1. «Ηλεκτρονικές Υπογραφές», με ομιλητή τον κ. Καλαντζή Νικόλαο, από τον Τομέα Εξέτασης Εγγράφων & Γραφής.
  2. «Διαχείριση Σκηνής Εγκλήματος», με ομιλητή τον κ. Κοπιτσή Παναγιώτη (Δ.Ε.Ε./ΕΛ.ΑΣ.), για τον Τομέα Διερεύνησης Σκηνής Εγκλήματος.
  3. «Έρευνα στην Τραυματική Βλητική», με ομιλητή τον κ.Τσιάτη Νικόλαο,από τον Τομέα Εξέτασης Πυροβόλων Όπλων & Ιχνών Εργαλείων.
  4. «Εξέταση Ιχνών – Το Επόμενο Βήμα», με ομιλητή τον κ.Μπατή Χρήστο, από τον Τομέα Φυσικών & Χημικών Εξετάσεων.
  5. «Cloud Forensics, Συνέπειες & Προβληματισμοί», με ομιλητή τον κ.Πάσχο Ιωάννη, από τον Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών, ευχαριστούμε θερμά:

  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για την φιλοξενία και παραχώρηση των χώρων &
  • Τον κ. Ι. Τσαγκαράκη (υπεύθυνο της Ασφαλιστικής Εταιρείας «Real Insurance Brokers») για την χορηγία που μας παρείχε.

Οι εργασίες της Ημερίδας έληξαν περί την 13:00, με σύντομο απολογισμό από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ / ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ι.ΣΚΛΑΒΟΣ

Α.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Ι.ΜΑΚΡΗΣ

Π.ΝΕΟΦΥΤΙΔΟΥ

Ν.ΤΣΙΑΤΗΣ

Λήψη του απλογισμού της 2ης Πανελλήνιας Ημερίδας της Ελληνικής  Ένωσης  Εγκληματολογικών Επιστημών σε μορφή [pdf].